Bazalkový olej na veľkonočnej hostine: Prečo by nemal chýbať?

S Veľkou nocou sa nám spája okrem tradičných symbolov ako kraslice, korbáče, kuriatka a zajačiky aj tradičné jedlo.

U nás v TerraMia ho nazývame aj “Olej obnovy”. Je to preto, že človeku pomáha navracať sa do jeho stredu, navrátiť pokoj a zmierniť pocity napätia. Okrem toho má tiež hrejivý účinok. Môže sa využívať na aromatickú masáž a na potieranie spánkov a zátylku. Ďalším príjemným benefitom tejto bylinky je jej vplyv na tráviaci trakt človeka - podporuje trávenie, pomáha uvoľňovať krće, podporuje trávenie a chuť do jedla. 


Príjemná korenistá vôňa a bylinná príchuť predurčujú bazalkový olej na skvelého pomocníka aj v kuchyni. Na veľkonočné hodovanie je jednoducho ako stvorený, pretože pokrmom dodá výraznejšiu chuť a krásnu vôňu. Skvele sa dopĺňa napríklad s cesnakom a chilli. Môžete ho použiť aj na dozdobenie hotového jedla.



TIP: Bazalkový olej si môžete zakúpiť v našom eshope. Ak si zároveň nakúpite nad 100 členských bodov, automaticky nakupujete s 25 % zľavou a získavate ďalšie výhody.  



Tu sú naše odporúčania, ako bazalku vo forme oleja využiť: 


  • Do dresingov a zálievok. Kvapka tohto zázraku dochutí aj ten najobyčajnejší dresing alebo zálievku a povýši ich na kulinársky počin.


  • Do pesta. Hoci bazalka samotná je jednou z najčastejšie využívaných základov pre pesto, vyrábať sa dajú aj rôzne iné. Napríklad na jar veľmi populárne je z medvedieho cesnaku. Alebo zo sušených paradajok. I tu sa veľmi hodí pridať kvapku bazalkového oleja. 


  • Na ozdobenie šalátov a obložených mís. Krásne naaranžovaná farebná zelenina, šalát, plnené vajíčka a šunkové rolky môžete zľahka pokvapkať bazalkovým olejom. 


  • Na mäsko či cestoviny. Všade tam, kde chcete priniesť trochu sviežej a bylinno-korenistej chuti, môžete použiť práve bazalkový olej. Inšpirujte sa talianskou kuchyňou, pre ktorú je bazalka jej neoddeliteľnou súčasťou. 


  • Do zelených polievok a omáčok. Na Zelený štvrtok by sa mali konzumovať zelené jedlá a väčšina z nás určite pozná klasický špenátový prívarok s vajíčkom. Nahradiť ich môžu rôzne polievky a omáčky z hrášku, špargle alebo medvedieho cesnaku. Do všetkého môžete pridať kvapku esenciálneho bazalkového oleja, ktorý im dodá sviežu bylinnú príchuť. 



Prajeme vám príjemné veľkonočné hodovanie so zdravými a chutnými dobrotami. Na záver máme ešte jednu slovenskú pranostiku:


Na Veľkú noc najem sa moc; na Ducha do pol brucha; na Trojičku len trošíčku a na Jána už v bruchu jama. 



Cookies

Vyberte si, ktoré súbory cookies môžeme spracovávať. Súhlas udelujete na 6 mesiacov. Prečítajte si viac o súboroch cookies.

Nevyhnutné

Tieto cookies nie sú voliteľné, sú nevyhnutné pre fungovanie webu.

Analytika

Tieto cookies slúžia na zlepšenie použiteľnosti našej webstránky.

Funkcionality

Tieto cookies používame pri niektorých funkcionalitách, ak ich zamietnete, tieto funkcionality nebudú funkčné.

Marketing

Zdieľaním marketingových dát Vám vieme odporúčiť produkt presne pre Vás.