Esenciálne oleje pod lupou

LEMONGRASS, PEACE, HOLIDAY JOY a Vianoce, Ako využiť silu lesa v domácnosti a HOLIDAY PEACE, Prečo a ako účinne zvlhčiť vzduch v miestnosti a zvlhčovač DAWN, Staroveké oleje ich účinky a využitie

Lemongrass- citrónová tráva (Olej očistenia)


Cymbopogon flexuosus


Tipy na použitie:

 

💧 Ak mávate svalové bolesti z nervového preťaženia, bolesti chrbta, či úrazu, premasírujte si boľavé miesta s podkladovým olejom alebo telovým mliekom doTERRA v kombinácii s Lemongrass, Aromatouch a Copaiba.

💧 Trápia Vás zápalové potiaže s močovým mechúrom? Potierajte podbruško kombináciou Lemongrass, Geranium a Juniper Berry. Môžete pridať aj vnútorné užívanie do kapsule.

💧 Chcete, aby ste mali pekne vyvoňanú toaletu? Na tampón alebo priamo do toalety kvapnite Lemongrass a využite nielen očistnú vôňu, ale aj jej antimikrobiálne účinky.

💧 Neviete, čo s plesňami na nechtoch? Skúste anifungálne účinky Lemongrass lokálnym potieraním a použite pár kvapiek aj pri praní ponožiek.

💧 Na vysoký cholesterol vyskúšajte kombináciu 1 kv Lemongrass a 2 kv Tea Tree do kapsule 2 -3 krát denne.

💧 Hľadáte úľavu pri bolestiach hlavy? Skúste kombináciu Lemongrass a Lavender prípadne Frankincense natrieť na šiju a spánky. Pri citlivých osôbkach riedime s podkladovým olejom alebo telovým mliekom doTERRA.

💧 Trápia Vás neuralgické bolesti? Premasírujte boľavé miesta s podkladovým olejom alebo telovým mliekom doTERRA s Lemongrass alebo v kombinácii s Copaiba a Frankincense.

💧 Boríte sa zo zápalom trojklanného alebo tvárového nervu? Potierajte lokálne Lemongrass a Helichrysum Touch počas doby bolesti viackrát denne.  

💧 Potrebujete redukovať stres? Difúzujte Lemongrass v kombinácii s Bergamot, Lime, Pink Pepper, Vetiver, Basil alebo Ylang Ylang.

💧 Chcete podporiť činnosť štítnej žľazy? Využite lokálnu aplikáciu Lemongrass s podkladovým olejom alebo telovým mliekom doTERRA.

💧 Trápi Vás Helicobacter, parazity alebo chcete podporiť prácu svojho imunitného systému a vyčistiť svoju lymfu? Skúste užívať vnútorne v kapsuli jednu kvapku Lemongrass. 

💧 Máte radi ázijské jedlá? Využite na dochutenie predjedla, mäsa alebo polievok práve Lemograss použitím špáradlovej metódy.

💧 Potrebujete prírodný repelent? Pridajte do rozprašovača s vodou 10 kvapiek Lemongrass.

 

 

Vedeli ste o Lemongrass, že:

💦 na PubMed je viac ako 400 klinických štúdií o jeho benefitoch?

💦 doTERRA ho získava destiláciou listov z fariem v Indii?

💦 podporuje procesy trávenia a očisty čriev, ked ho užívate vnútorne v kapsuli?

💦 zvyšuje mentálnu jasnosť a pomáha stabilizovať a vyrovnať emócie v čase stresu a traumatických situácií?

💦 pomáha obmedziť prílišné potenie a nadúvanie?

💦 podľa výskumov inhibuje množenie sa Helicobacter pyroli, Candida a Staphylococcus?

💦 obsahuje ako jednu z hlavných zložiek geranial (monoterpénový aldehyd ),ktorý pomáha udržiavať hormonálnu rovnováhu a zdravú hladinu cholesterolu a tiež má upokojujúci účinok na svaly, svalové spazmy a poškodené tkanivá?

💦 geraniol (monoterpénový alkohol) v ňom obsiahnutý podporuje očistné procesy v tele a tiež odolnosť a zdravú činnosť nervovej a tráviacej sústavy?


Peace (zmes pokoja a kľudu)


Tipy na použitie:

 

💧 Masážne alebo difúzne, aj priamym vdychovaním z dlaní je veľkým pomocníkom pri hneve, zlosti, zmene nálad z dôvodu preťaženia, úzkosti, depresie alebo hormonálnych zmien, pri zachovaní vnútorného pokoja a rozvahy, či obavách a strachu resp. pocite vystrašenia.

💧 Vmasírujte na krk a ramená alebo kvapnite do dlaní a vdychujte na uvoľnenie napätia pri záťažových situáciách, aby ste podporili nájdenie vnútorného pokoja.

💧 Difúzujte olej v miestnosti, aby ste podporili sústredené a pokojné myslenie pri strate pozornosti.

💧 Naneste na zápästia a hlboko sa viac krát nadýchnite a vydýchnite, aby ste zredukovali stresové reakcie v tele.

💧 Natrite na krk a spánky pred skúškou, alebo pred prezentáciou.

💧 Ráno alebo večer natrite chodidlá, aby ste dosiahli vycentrovanie a upokojenie. 

💧 Pre ráno plné pokoja a skvelý začiatok dňa difúzujte Peace, Grapefruit a Wild Orange

💧 Ak ste zažili náročnú situáciu v živote vdychujte pre podporu hojenia duše

💧 Prežili ste náročný deň a potrebujete si oddýchnuť? Doprajte si teplý kúpeľ s Epsomskou soľou a 2-5 kv Peace.

💧 Nedarí sa vám večer zaspať? Vyskúšajte pred zaspatím difúzovať zmes Peace.

 

 

Vedeli ste o Peace, že:

💦 je súčasťou balíčka Emočnej aromaterapie?

💦 jeho zloženie tvoria Vetiver, Lavender, Ylang Ylang, Frankincense, Clary Sage, Marjoram, Spearmint a Labdanum?

💦 hlavným zámerom zmesi je priniesť upokojenie a vnútorný mier?

💦 jeho zloženie pomáha stabilizovať nervový systém a upokojiť ho?

💦 vďaka chemotypom esenciálnych olejov, ktoré obsahuje, je vyborné neurotonikum pre duševnú únavu a nervové slabosti?


Ako s esenciálnymi olejmi zvládnuť ušné infekcie vašich miláčikov


Mačkári, psíčkari, mačací i psí sympatizanti a kamaráti!

Ušné infekcie a parazity sú fakt, že fuj a u psích i mačacích osôb dosť časté... Zakaždým, treba zobrať kamoša k vetovi, aby predpísal medicíny. No na pol dňa vybavený program... Ak problém nie je veľký, skúsme aj na ušné infekcie a svrab esenciálne oleje.

Pri mačkách aj psoch nám rýchlo a účinne pomôžu tie isté oleje: Levanduľa (L), Kadidlo (K), Bazalka (B), Tuja (Arborvitae) (A), a to takto:

Do polievkovej lyžice kokosového/iného oleja dáme po kvapke L,K,B,A. So zmesou čistíme 2-3 krát denne ušnice a zvukovod vatovou tyčinkou. ČISTÍME OPATRNE, len časti ucha,ktoré vidíme!

A nikdy, ani keby žaby padali, nepoužívame pri starostlivosti o naše milované zvieracie bytosti esenciálny olej z tymiánu (Thyme), je pre ne toxický…

 

„Vánoce, Vánoce přicházejí, zpívejme přátelé...“


V hlave mi znie tento vianočne ošúchaný nápev, ktorý ale neoddeliteľne patrí k mojim Vianociam. Možno deti dnešných čias ho ani nepoznajú tak, ako mne sú cudzie umelé Vianoce, ktoré nás strašia už od septembra a pripomínajú zostarnuté čokoládové figúrky a plné výpredajové regále. Aj keď Vianoce sa nemusia brániť gýčom, predsa len, čo je veľa, to je moc. Fakt.

Čo mi ale nespochybniteľne k Vianociam patrí, sú vône. Môj vianočný čas sa začína vôňou suchého vianočného pečiva, medovníkov, vôňou pomarančov, vanilky, škorice, klinčeka i muškátového orieška. A samozrejme, vôňou ihličia vianočného stromčeka. To je voňavý zázrak.

A naša doTERRA nám presne tieto vône namiešala v malej fľaštičke sviatočnej zmesi Holiday Joy. Prináša vianočný stromček vôňami Douglasovej a Sibírskej jedle, pridáva trošku odvahy v škorici, pomarančom podporuje hojnosť, hravosť i štedrosť, mámi nás sladkosťou vône vanilkového struku, klinčekom nám posilňuje nezávislosť i odvahu a stará sa o to, aby sme sa necítili ako obete.

doTERRA pozná moje Vianoce a iskry v očiach detských očí. Aj tvorcovia tejto zmesi prežili moje Vianoce. A vedia, čo rozbúcha vianočné srdiečko nám, ktorí ešte vieme byť deťmi. To všetko dokáže vôňa. To všetko dokážu naše esenciálne oleje. A čo všetko je ukryté v tej vôni? Ako mávnutím závoja sníma z nás stres vianočného zhonu, túžbu utiecť čo najďalej od napätia, rodinných konfliktov z túžby ulahodiť každému, dávať často bez hraníc, nie srdcom, vyciťovaním, ale s nejakou utkvelou myšlienkou ani nie dať, ale nakúpiť čo najviac.

Holiday Joy nás učí, aby sme dávali lásku, pozornosť a nielen darčeky. Učí nás myslieť aj na seba a dovoliť si neísť na doraz, smerovať k zdravým vzťahom a skutočným krásnym rodinným sviatočným Vianociam i chvíľam, ktoré rodinu stmeľujú a zanechávajú v nás to najkrajšie. Lásku. Veď o tom sú Vianoce, o tom je rodina, o tom sme ľudia.


Dr. DANKA radí: Prečo a ako účinne zvlhčiť vzduch v miestnosti


 

Je tu november a my s láskou spomíname na krásne horúce leto a príjemnú teplú a suchú jeseň... A práve suchý vzduch môže byť príčinou celého radu ťažkostí, ktoré postupne a nebadane môžu prerásť do opakujúcich sa zdravotných problémov.  

 

Naša dýchacia sústava nemá zabudovaný vlhkomer. Suchý vzduch je veľkým nepriateľom slizníc. Ak sa dlhodobo vyskytujeme v priestoroch so zníženou vlhkosťou, vytvárame tak ideálne podmienky pre rýchle rozmnožovanie baktérií a vírusov, pretože oslabené sliznice strácajú svoju prirodzenú ochrannú funkciu. Najčastejšie sa objavuje nádcha, kašeľ, opuchy slizníc, zvýšená sekrécia hlienu, ale aj sťažené dýchanie, najmä u alergikov. Rovnako je v ohrození sliznica očí - suchý vzduch môže spôsobiť syndróm suchého oka, zápaly spojiviek a rohovky, svrbenie a pálenie očí aj zhoršené videnie. Senzitívnejší ľudia trpia bolesťami hlavy a poruchami spánku. 

 

Ženy na sebe pozorujú zhoršenie kvality pokožky, zvýraznenie vrások a zvýšenú spotrebu balzamov na pery na večne popraskané pery. U bábätiek a detí môže dlhšie vystavenie suchému vzduchu prerásť až do problémov s imunitou. Objavujú sa opakované infekcie dýchacích ciest, dusivý kašeľ, ich tenšia pokožka je náchylná na rýchle presušenie, čo môže vyústiť do komplikovaných ekzémov.

 

Suchý vzduch nás potrápi najmä vo vykurovacej sezóne počas zimných mesiacov. Vlhkosť vzduchu v miestnostiach často klesne pod 30%, čo spôsobuje zaujímavý paradox - čím je vlhkosť vzduchu nižšia, tým viac vnímame teplotu prostredia ako chladnejšiu a snažíme sa viac prikúriť. Je preto oveľa výhodnejšie udržiavať vlhkosť vzduchu na optimálnej hodnote, miesto prekurovania našich príbytkov a pracovísk, čo nášmu komfortu a zdraviu vôbec neprospieva.

Ideálna vlhkosť vzduchu v interiéri sa pohybuje v intervale od 40-55%. Informáciu o vlhkosti v miestnosti vám dokáže poskytnúť vlhkomer, či jednoduchá meteostanica. Ak ju nemáme, môžeme vyskúšať jednoduchý domáci vlhkostný test: vložte do 7 dcl zaváracieho pohára 3-4 kocky ľadu a umiestnite do miestnosti, ktorej vlhkosť chcete otestovať - ideálne spálňu, detskú izbu, či obývačku. 

O 5 minút skontrolujte vonkajšie steny pohára – ak sú orosené, vlhkosť vzduchu je dostatočná. Ak sú však steny pohára suché, svedčí to o príliš suchom vzduchu v miestnosti. Stačí, aby sme v miestnosti s nedostatočne vlhkým vzduchom pobudli pár hodín a začneme kýchať alebo kašľať. Tieto signály netreba ignorovať. Najmä najmenšie detičky sú veľmi háklivé na presušený vzduch. Spoznáme to najmä podľa zvýšeného sekrétu z nošteka, sťaženému dýchaniu cez upchatý nos kvôli prekrveným a opuchnutým slizniciam a dráždeniu na dusivý kašeľ.


Majte vlhkosť pod kontrolou!

 

Existuje množstvo užitočných jednoduchých tipov, ktoré fungujú, aj keď nie sú optimálnym riešením. Napr. rozvešajte čerstvo vypratú bielizeň v izbe na sušiak, prehoďte na noc mokré uteráky cez radiátor, alebo siahnite po klasických keramických radiátorových odparovačoch. Krátke a intenzívne vetranie v zime síce zabezpečí výmenu vzduchu, pri mrazivom počasí však zmrznutá vlaha zostáva vonku. Ideálnym riešením je zaobstarať si kvalitný zvlhčovač. Pri jeho výbere myslime najmä na týchto pár zásad: 

  • Veľkosť miestnosti v ktorej bude zvlhčovač umiestnený - sledujme odporúčanú plochu (m2) alebo objem (m3) miestnosti. V zásade platí, že jeden zvlhčovač dokáže zvlhčiť vzduch iba v jednej zatvorenej miestnosti.
  • Od veľkosti nádržky na vodu závisí, ako často budeme vodu dolievať, ale aj aký veľký a ťažký bude zvlhčovač.
  • Zvážme ručné ovládanie prístroja, alebo prístroj vybavený vlhkomerom, ktorý sám kontroluje kvalitu vzduchu a zapína sa akonáhle klesne vlhkosť vzduchu pod nastavenú hodnotu
  • Možnosť pridávať do esenciálne oleje
  • Nízka hlučnosť zvlhčovača je dôležitá najmä v spálni a detskej izbe 

 

doTERRA prichádza s riešením a ponúka nám Aromatický zvlhčovač Dawn™

 

  • je navrhnutý tak, aby vytvoril dokonalú úroveň pohodlia v každej miestnosti
  • inteligentný režim spánku udržiava ideálnu úroveň vlhkosti počas noci a pomáha vytvoriť dokonalé prostredie pre dobrý nočný spánok
  • nastavuje sa automaticky, aby udržal tu najpríjemnejšiu úroveň vlhkosti počas noci, všetko pri veľmi nízkom rozsahu hluku
  • rozptyľuje hmlu nepretržite až 22 hodín
  • jednoducho sa rozoberá pri čistení, pridávame vodu a esenciálne oleje bez toho, aby sme museli skladať viečko alebo kryt
  • má nízku hladinu hluku
  • má automatický bezpečnostný vypínač, rozmery 15 x 27 cm, objem vody: 1,8 l.


Ako využiť silu lesa v našich domovoch?


Túto otázku si položili, hoci trochu inak, v Japonsku. Rada by som Vás oboznámila so štúdiou, ktorá priamo potvrdzuje vplyv esenciálnych olejov na naše celkové zdravie. Výskum vám sprostredkúvam v skrátenej verzii, no pre záujemcov o detaily pripájam v závere link na celú štúdiu.

 

Niekedy dostávam otázku od ľudí, že prečo si myslím, že tieto „kvapky“ fungujú. Po 17 rokoch skúseností s aromaterapiou môžem odpvedať, lebo VIEM. No niektorí ľudia sú len na začiatku voňavej cesty a potrebujú pomocnú ruku. Práve táto štúdia ňou môže pre mnohých byť. Kým sa do nej začítate, tak Vám zhrniem, ktoré oleje majú najvyššie obsahy látok, o ktorých sa v štúdii hovorí.


Esenciálne oleje doTERRA s najvyššou hodnotou α-pinén: Frankincense, Cypress, Juniper Berry, Black Spruce, Coriander, Helichrysum, Rosemary, Siberian Fir, Black Pepper, Fennel,

Esenciálne oleje doTERRA s najvyššou hodnotou β-pinén: Douglas Fir, Black Spruce, Cumin, Lime, Lemon, Black Pepper, Bergamot, Blue Tansy

Esenciálne oleje doTERRA s najvyššou hodnotou 1,8 cineole: Eucalyptus, Rosemary, Cardamom, Basil, Peppermint, Spearmint, Frankincense

Esenciálne oleje doTERRA s najvyššou hodnotou β-caryophyllene: Copaiba, Black Pepper, Ylang Ylang, Melissa, Clove, Thyme, Frankincense

Esenciálne oleje doTERRA s najvyššou hodnotou limonén: Grapefruit, Tangerine, Wild Orange, Celery Seeds, Lemon, Lime, Bergamot, Spearmint, Black Pepper, Frankincense

Pravdaže je potrebné spomenúť synergický efekt esenciálnych olejov, ktorý si môžeme vychutnať v zmesiach doTERRA, alebo vo vašich vlastných zmesiach, ktoré vám odporúčame vyrábať aj denne. doTERRA zmesi sú namiešané s konkrétnym zámerom. Ja by som vám rada predstavila limitovanú ponuku Holiday Peace.



Holiday Peace (Zmes prázdninovej pohody) Olej rozjímania

Zloženie: sibírska jedľa, grep, douglaská jedľa, himalájska jedľa, kadidlo, vetiver

Top využitie:

Upokojenie – aplikujte 1-2 kv na spánky, zátylok, 5-8 kv difúzujte

Nákupné zúfalstvo – 1-2 kv na pulzné body

Vôňa lesa/vianočného stromčeka – difúzujte 5-8 kv

Ochrana pred nachladnutím – 1-3 kv natrite na hrudník spolu s podkladovým tukom pred prechádzkou na studenom vzduchu

Očista vzduchu v mestách – difúzujte počas dňa

Sviatočné objedanie sa – nadýchnite z dlaní pred oslavnými hostinami


Emočné účinky:

V tejto zmesi cítiť veľa ihličia, a to nám pomáha uvoľniť sa aj počas zrýchlenej doby a stresujúcich momentov pri príprave sviatkov. Doprajú nám návrat k významu sviatkov ako času pohody a lásky v kruhu najbližších. Pozastaviť sa a precítiť hlbší význam udalostí, ktoré sa nám udiali. Odmenou za túto reflexiu je múdrosť, ktorú sme získali a môžeme z nej čerpať.

Táto zmes je výborným spoločníkom na ceste multigeneračného liečenia. Pomáha nám pochopiť rodinnú históriu a objaviť, čo nebolo vyriešené predchádzajúcimi generáciami.

Naše telo často manifestuje generačné príbehy, ktoré sú ukryté v hĺbke našej DNA. Zmes nám pomáha odkryť, čo je uložené v našom tele. Telo funguje ako záznamník a je svedkom smútkov, nerovnováhy, odmietnutia a ťažoby. S touto zmesou sa naučíme počúvať, čo nám telo prezentuje a pomôže nám rozbehnúť jeho obnovu a uvoľnenie. Silná energia tejto zmesi prinesie pravdu na povrch. Veľmi pomáha tým, ktorí sú nazývaní liečiteľmi rodu, aby priniesli budúcej generácii odvahu a pokoj zvonka aj zvnútra.


No a teraz späť ku štúdii.

V Japonsku sa krátky výlet do lesa nazýva „Shinrinyoku“ a považuje sa za formu prírodnej aromaterapie v reálnom prostredí. Štúdia autora Qing Li bola publikovaná 25.3.2009 na portáli Enviromental Health and Preventive Medicine. Počnúc rokom 2005 sa dospelí japonskí jedinci, muži aj ženy, zúčastnili na sérii štúdií zameraných na skúmanie vplyvu výletov do lesa na imunitnú funkciu človeka a aktivitu NK (Natural Killers – buniek s prirodzenou schopnosťou zabíjať). Výlet do lesa zahŕňa návštevu lesa za účelom relaxácie a rekreácie pri dýchaní prchavých látok, nazývaných fytoncídy (esenciálne oleje zo stromov). Sú to antimikrobiálne prchavé organické zlúčeniny pochádzajúce zo stromov, ako α-pinén,β-pinén, 1,8 cineole, β-caryophyllene a limonén.

Tento výskum za zaoberal odpoveďami na témy:

- Vplyv fytoncídov (esenciálnych olejov) zo stromov na imunitnú funkciu človeka.

- Vplyv výletov do lesa na imunitnú funkciu človeka.

- Ako dlho trvá zvýšená aktivita NK po lesnom kúpaní?

- Vplyv výletov do lesa na aktivitu NK u žien.

- Vplyv výletov do lesa na stresové hormóny.


Závery:

Zistenia štúdie naznačujú, že výlety do lesa zvyšujú aktivitu NK, ktorá bola sprostredkovaná zvýšením počtu NK buniek a hladinami intracelulárnych protirakovinových proteínov. Fytoncídy uvoľňované zo stromov a znížená produkcia stresových hormónov môžu čiastočne prispieť k zvýšenej aktivite NK.

Pretože NK bunky môžu zabíjať nádorové bunky uvoľňovaním protirakovinových proteínov, ako sú perforín, GRN a GrA/B, a výlety do lesa (lesný kúpeľ) zvyšujú aktivitu NK a vnútrobunkovú hladinu protirakovinových proteínov, vyššie uvedené zistenia naznačujú, že výlety do lesa môžu mať preventívny ochranný účinok proti vzniku i rozvoju rakovinových ochorení.


Zvýšená aktivita NK trvala viac ako 30 dní po výlete, čo naznačuje, že výlet do lesa raz za mesiac by umožnil jednotlivcom udržať si vyššiu úroveň aktivity NK. Naproti tomu turistická návšteva mesta nezvýšila aktivitu NK ani počty NK buniek.

 

Celý článok si môžete prečítať v angličtine tu: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2793341/.


STAROVEKÉ OLEJE


Hyssop - Hyssopus officinalis (Yzop lekársky)

ponúka predovšetkým osviežujúcu a upokojujúcu arómu. Starí Gréci a hebrejské národy využívali blahodárne účinky tejto rastliny pri meditačných rituáloch a inhalácii. Vďaka mätovej vôni sa veľmi často využíva pri dýchacích cvičeniach. Difúzujte pár kvapiek Hyssop na osvieženie vzduchu alebo aplikujte zriedený priamo na pokožku.

Hlavný chemotyp - pinocamphone, isopinocamphone , β-pinene

Využitie: podpora imunitného systému

 

Galbanum - Ferula galbaniflua (Zelené kadidlo)

Olej bol používaný už starými Egypťanmi pri balzamovacích procedúrach, rímska a grécka civilizácia ho používala v okrášľovacích produktoch, v balzamoch a parfumoch. Galbanum je niekoľkokrát spomínaná v biblii a sám Hippokrates využíval jej účinky pri relaxačných procedúrach. Galbanum doTERRA CTPG kvality ponúka sviežu, zemitú a drevnatú arómu výborne kombinovateľnú s ružou, levanduľou, muškátom, či kadidlom. Rozriedený vo frakcionovanom kokosovom oleji môžete využiť pre upokojujúcu masáž po náročnom dni alebo po tréningu v posilňovni.

Hlavný chemotyp - α-pinén, β-pinén, β-phellandrene

Využitie: podpora imunitného systému, podpora cirkulácie telesných tekutín, podpora zdravia pohybového systému (reuma), zdravý výzor pokožky, rovnováha menštruačného cyklu, podpora nálady - upokojenie, posttraumatické, depresívne nálady


Common Myrtle - Myrthus communis (Myrta obyčajná)

stáročia používaná večne zelená rastlina kríkovitého vzhľadu s tmavozelenými listami, kvetmi bielej farby a fialovo-čiernymi bobuľami symbolizuje predovšetkým lásku, úctu, šťastie a veľkorysosť. Jej účinky poznali ľudia už veľa rokov pred Kristom a často sa využívala pri očistných procedúrach. Používa sa v kozmetickom priemysle ako osviežujúca súčasť telových mliek a kúpeľných produktov. Pridajte pár kvapiek do svojho obľúbeného telového mlieka a užívajte si jej čistú a povzbudzujúcu arómu.

Hlavný chemotyp - α-pinén, 1,8-Cineole, limonén

Využitie: podpora imunitného systému, podpora dýchacieho systému, stimulácia štítnej žľazy pri produkcii hormónov, podpora spánku, redukcia sebadeštrukčného správania

Upozornenie - nepoužívať vnútorne, pri epilepsii a Parkinsonovej chorobe

 

Cistus - Cistus ladaniferus (Cist ladanový)

Rýchlorastúca trvalka známa aj ako skalná ruža, bola často využívaná ako parfum už v biblických časoch. Po stáročia sa využíva počas meditácií a wellness procedúr. Cistus od doTERRA vďaka obsahu alfa pinénu môže mať upokojujúce a utišujúce účinky pre pokožku (na základe experimentálneho výskumu). Vďaka svojím očisťujúcim vlastnostiam môže byť využívaný v čistiacich prostriedkoch pre domácnosť. Jej prítomnosť poskytuje sladkastú akoby čerešňovú vôňu.

Hlavný chemotyp - α-pinén

Využitie: podpora imunitného systému, zápaly močových ciest, zápaly dýchacích ciest, regenerácia buniek, poranenia kože a hladkého svalstva, podpora lymfatického systému

 

Myrrh – Commiphora myrrha (Myrha)

Na starodávnych záznamoch môžeme vidieť, že myrha sa považovala za tak vzácnu, že sa jej množstvo niekedy vyplácalo rovnakou váhou zlata. Esenciálny olej z myrhy sa získava z lepkavej živice malého, tŕnistého stromu myrhovníka a po stáročia sa používa pre svoje priaznivé účinky na vonkajšok a vnútro tela. Myrha sa už v dávnych časoch používala ako parfum, na vydymovanie a na pomoc so zdravím. Tiež sa používala pri balzamovaní a náboženských obradoch. Myrha má silné čistiace účinky, hlavne na ústa a hrdlo. Tiež upokojuje pokožku pri nanášaní na jej povrch, pričom napomáha tomu, aby bola hladká a mlado vyzerajúca. Pri rozptyľovaní podporuje emocionálnu rovnováhu a pohodu.

Hlavný chemotyp - furanoeudesma-1,3 Diene, Curzerene

Využitie: regenerácia buniek, poranenia kože a zdravý vzhľad kože, protizápalové pôsobenie, protiplesňové pôsobenie, posilnenie kvality nechtov, podpora tráviaceho systému, upokojujúca vôňa, sprievodca pri meditácii, znižuje podráždenosť

Upozornenie: nepoužívať počas tehotenstva a kojenia

 

Kolekcia obsahuje 6 starodávnych esenciálnych olejov používaných od ranných civilizácií sveta, vďaka ich preukázateľne blahodárnym účinkom na zdravie a psychiku človeka. Pri ich používaní nezabúdajte na pravidlá bezpečného použitia esenciálnych olejov, teda na pokožku ich aplikujte zriedené vo frakcionovanom kokosovom oleji alebo inom podkladovom oleji. Hyssop, Galbanum, Cistus a Common Myrtle nepoužívajte vnútorne. Informácie o Frankincense (Kadidlo) nájdete v decembrovom newsletteri.

Cookies

Vyberte si, ktoré súbory cookies môžeme spracovávať. Súhlas udelujete na 6 mesiacov. Prečítajte si viac o súboroch cookies.

Nevyhnutné

Tieto cookies nie sú voliteľné, sú nevyhnutné pre fungovanie webu.

Analytika

Tieto cookies slúžia na zlepšenie použiteľnosti našej webstránky.

Funkcionality

Tieto cookies používame pri niektorých funkcionalitách, ak ich zamietnete, tieto funkcionality nebudú funkčné.

Marketing

Zdieľaním marketingových dát Vám vieme odporúčiť produkt presne pre Vás.