Recept: tekvicové slimáky s orechami
23.11.2021, 19:19
Sedíš pod dekou s kávičkou a dobrou knihou v ruke a z trúby už rozvoniava škoricovo-orechová báseň. Z detstva veľmi dobre poznáš ten teplý pocit domova. Niet nad príjemný čas trávený s rodinou. Zavolaj všetkých ku stolu…
Na cesto potrebujeme:
150 g tekvicovej dužiny
200 ml mlieka
350g polohrubej múky
3 kv. esenciálneho oleja Cinnamon
60 g cukru
1 čl vanilkového cukru
1 balíček sušeného droždia
50 g zmäknutého masla
1 vajíčko
Na náplň potrebujeme:
50 g masla
100 g mletých orechov
2 PL cukru
2 kv. esenciálneho oleja Cinnamon (škorica)
Ako nakupovať esenciálne oleje s 25% zľavou? Čítajte TU
POSTUP:
Tekvicu nakrájame na malé kúsky a uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť a rozmixujeme spolu s mliekom na pyré.
Suché suroviny premiešame v miske. Pridáme maslo, vajce, tekvicové pyré a škoricový esenciálny olej. Poriadne vymiesime kysnuté cesto.
Cesto necháme prikryté kysnúť cca hodinku na teplom mieste.
Zatiaľ si pripravíme plnku do slimákov.
Rozpustíme maslo a pomelieme orechy. Cukor premiešame so škoricovým esenciálnym olejom.
Cesto rozvaľkáme na asi 35 x 25 cm, potrieme maslom posypeme orechami a škoricovým cukrom. Zrolujeme, nakrájame na 8 kúskov. Slimáky vložíme do okrúhlej formy a necháme ešte 20 minút prikryté odpočívať.
Pečieme 25-30 min. na 200 st. Celzia.