Recept: tekvicové slimáky s orechami

Jeseň, tekvice, hrejivé farby, voňavé pečenie…..

Sedíš pod dekou s kávičkou a dobrou knihou v ruke a z trúby už rozvoniava škoricovo-orechová báseň. Z detstva veľmi dobre poznáš ten teplý pocit domova. Niet nad príjemný čas trávený s rodinou. Zavolaj všetkých ku stolu…



Na cesto potrebujeme:


150 g tekvicovej dužiny

200 ml mlieka

350g polohrubej múky

3 kv. esenciálneho oleja Cinnamon

60 g cukru

1 čl vanilkového cukru

1 balíček sušeného droždia

50 g zmäknutého masla

1 vajíčko



Na náplň potrebujeme:


50 g masla

100 g mletých orechov

2 PL cukru

2 kv. esenciálneho oleja Cinnamon (škorica)


Ako nakupovať esenciálne oleje s 25% zľavou? Čítajte TU


POSTUP:


Tekvicu nakrájame na malé kúsky a uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť a rozmixujeme spolu s mliekom na pyré. 


Suché suroviny premiešame v miske. Pridáme maslo, vajce, tekvicové pyré a škoricový esenciálny olej. Poriadne vymiesime kysnuté cesto. 


Cesto necháme prikryté kysnúť cca hodinku na teplom mieste.


Zatiaľ si pripravíme plnku do slimákov.

Rozpustíme maslo a pomelieme orechy. Cukor premiešame so škoricovým esenciálnym olejom.


Cesto rozvaľkáme na asi 35 x 25 cm, potrieme maslom  posypeme orechami a škoricovým cukrom. Zrolujeme, nakrájame na 8 kúskov. Slimáky vložíme do okrúhlej formy a necháme ešte 20 minút prikryté odpočívať.  


Pečieme 25-30 min. na 200 st. Celzia.



Cookies

Vyberte si, ktoré súbory cookies môžeme spracovávať. Súhlas udelujete na 6 mesiacov. Prečítajte si viac o súboroch cookies.

Nevyhnutné

Tieto cookies nie sú voliteľné, sú nevyhnutné pre fungovanie webu.

Analytika

Tieto cookies slúžia na zlepšenie použiteľnosti našej webstránky.

Funkcionality

Tieto cookies používame pri niektorých funkcionalitách, ak ich zamietnete, tieto funkcionality nebudú funkčné.

Marketing

Zdieľaním marketingových dát Vám vieme odporúčiť produkt presne pre Vás.