Smotanovo-jahodová torta s Peppermintom
13.07.2021, 10:34
Voňavé jahody zo záhrady…. už pri tejto predstave sa spúšťa Pavlov reflex a pregĺgame slinky. S vychladenou smotanou tvoria orgazmické duo. Čo ak to ale môže byť ešte viac prudko jedlé?
Áno, fakt môže.
Prípravu tohto dezertu u nás na Slovensku poznajú už aj malé deti. Ukladajú piškótky na dno formy, potom jahody a na to nalejú smotanovú zmes. A postup zopakujú ešte aspoň jedenkrát.
Poďme sa ale pozrieť na smotanovú zmes:
Na smotanovú zmes na jednu tortu potrebujeme:
- 750 g kyslej smotany + 250 ml sladkej smotany, alebo 1 kg kyslej smotany
- Ak použiteje aj sladkú smotanu, vmiešajte ju do kyslej až po vyšľahaní do tuha
- 4 PL kvalitného kokosového cukru
- 5 kvapiek esenciálneho oleja Peppermint
- (a jednotlivé vrstvy smotany môžete zafarbiť napr. lyofilizovaným ovocím zomletým na prášok, chlorellou a pod., no nie je to potrebné)
Všetky ingrediencie dobre premiešame a smotanový krém je pripravený.
Pri vrstvení odporúčame po položení piškót plochou dlaní piškóty opatrne popritláčať smerom ku dnu, aby sa zmes poriadne prepojila a lepšie “nažila”.
Ako nakupovať esenciálne oleje s 25% zľavou? Čítajte TU