Smotanovo-jahodová torta s Peppermintom

Aký je váš najobľúbenejší letný zákusok 🎂? U nás boduje smotanová torta s jahodami 🍓🍓🍓.

Voňavé jahody zo záhrady…. už pri tejto predstave sa spúšťa Pavlov reflex a pregĺgame slinky. S vychladenou smotanou tvoria orgazmické duo. Čo ak to ale môže byť ešte viac prudko jedlé?


Áno, fakt môže.


Prípravu tohto dezertu u nás na Slovensku poznajú už aj malé deti. Ukladajú piškótky na dno formy, potom jahody a na to nalejú smotanovú zmes. A postup zopakujú ešte aspoň jedenkrát.


Poďme sa ale pozrieť na smotanovú zmes:


Na smotanovú zmes na jednu tortu potrebujeme:


  • 750 g kyslej smotany + 250 ml sladkej smotany, alebo 1 kg kyslej smotany
  • Ak použiteje aj sladkú smotanu, vmiešajte ju do kyslej až po vyšľahaní do tuha
  • 4 PL kvalitného kokosového cukru
  • 5 kvapiek esenciálneho oleja Peppermint
  • (a jednotlivé vrstvy smotany môžete zafarbiť napr. lyofilizovaným ovocím zomletým na prášok, chlorellou a pod., no nie je to potrebné)


Všetky ingrediencie dobre premiešame a smotanový krém je pripravený.


Pri vrstvení odporúčame po položení piškót plochou dlaní piškóty opatrne popritláčať smerom ku dnu, aby sa zmes poriadne prepojila a lepšie “nažila”.





Pripravenú smotanovú tortu dáme na noc do chladničky.





Ako nakupovať esenciálne oleje s 25% zľavou? Čítajte TU



Cookies

Vyberte si, ktoré súbory cookies môžeme spracovávať. Súhlas udelujete na 6 mesiacov. Prečítajte si viac o súboroch cookies.

Nevyhnutné

Tieto cookies nie sú voliteľné, sú nevyhnutné pre fungovanie webu.

Analytika

Tieto cookies slúžia na zlepšenie použiteľnosti našej webstránky.

Funkcionality

Tieto cookies používame pri niektorých funkcionalitách, ak ich zamietnete, tieto funkcionality nebudú funkčné.

Marketing

Zdieľaním marketingových dát Vám vieme odporúčiť produkt presne pre Vás.