Staroveké allias biblické oleje a ich využitie dnes

Esenciálne oleje sú využívané ľuďmi už veky vekov. Tie, ktoré dostali názov staroveké a biblické sú dôkazom, že esenciálne oleje a ľudia majú dlhovekú spoločnú históriu. Prichádzajú ku nám v tej najčistejšej podobe so značkou doTERRA a rozprávajú svoje príbehy.

Staroveké oleje využívanie v súčasnosti.


Esenciálne oleje sú využívané ľuďmi už veky vekov. Tie, ktoré dostali názov staroveké a biblické sú dôkazom, že esenciálne oleje a ľudia majú dlhovekú spoločnú históriu. Prichádzajú ku nám v tej najčistejšej podobe so značkou doTERRA a rozprávajú svoje príbehy.

FRANKINCENSE (olej pravdy)


Poznáme ho ako Kadidlo. Zaujímavosťou je, že doTERRA ho vytvorila ako zmes 4 rôznych druhov kadidlovníka (Boswellia carterii/frereana/papyrifera/sacra), čím vytvorila jeho jedinečnosť a unikátnosť na trhu. V prípade miešania esenciálnych olejov platí zákon synergie a práve tento olej je výnimočný ešte navyše, že zvyšuje účinok aj ostatných olejov. Takže tu máme veľmi silného a účinného spoločníka. Kadidlovníkové stromy sú vzácne a rastú v oblasti Ománu, Jemenu, Somálska. Tento strom s ružovými kvetmi rastie v skalnatom nehostinnom prostredí bez akejkoľvek pôdy. Keď sa jeho živica – slzy stromu – destiluje (hydrolýzou), získavame DAR, ktorý sa využíval na už 3tisíc rokov dozadu na rôzne náboženské, či magické ceremoniály.


Top použitie:

·     podpora všetkých telesných systémov

·     depresia a úzkosť

·     Alzheimerova a Parkinsonova choroba

·     Bunková obnova

·     Bolesť a zápal

·     Rakovina


Ďaľšie využitia: ADHD, aneuryzmus, astma, rovnováha, mozog, kóma, zmätenosť, kŕče, pohlavné choroby, imunita, päť, MRSA, skleróza multiplex, jazvy, bradavice, vrásky


Revitalizačné sérum na tvár: pridajte do YarrowPom sérum Frankincense, Neroli, Rose.


Emocionálne témy na riešenie: OSVIETENIE – BOŽSKÁ PODSTATA- VZNEŠENOSŤ


Frankincense je kráľom olejov. Prepája sa z božskou mužnosťou a zahŕňa v sebe ochrancu, sprostredkovateľa, sprievodcu, nositeľa múdrosti, mága, iniciátora a tvorcu. Frankincense ruší nezdravé a deštrukčné aspekty súčasnej patriarchálnej energie – ako agresivitu, bojovnosť, nadradenosť a dominantné správanie. Kadidlovník dáva dar živice, keď je zranený (získava sa narezávaním kmeňa) a tým nám ukazuje, že prijatím svojej zraniteľnosti dávame svetu obrovské dary. Či sa jedná o liečenie svojho vnútorného muža, mužskej sily, alebo liečenia vzťahov v mužskej línii, či vytváraniu svojho vzťahu k Bohu, kadidlo vždy lieči náš vzťah a prístup k božskej mužnosti.


Jeho dar je BOŽKÁ MUŽNOSŤ


Afirmácia: „So svetlom božím som v celistvosti.“


MYRRH (olej matky Zeme)


Poznáme ju ako myrhu. Mýtus o myrhe je pravdepodobne najsmutnejší zo všetkých. Hovorí o mladej princeznej menom Myrha, ktorá sa zamilovala do vlastného otca. Kráľa Cinyrasa. Napriek jej snahe o potlačenie tohto citu, sa raz pod rúškom noci vkradla do komnát svojho otca a pomilovala sa s ním. Hneď potom ušla z mesta naplnená hanbou a ľútosťou. Keď zistila, že po tomto strašnom skutku ostala tehotná, prosila bohov, aby sa dieťa nikdy nenarodilo. Bohovia ju premenili na strom myrhu a jej dieťa, Adonis sa neskôr narodil z kmeňa stromu. Víly ho pomazali slzami zo stromu myrrhy.


Myrhovník je pichľavý a krovinatý strom, ktorý sa nachádza v Somálsku, Ománe, Yemene, Eritrei, Etiópii a Saudskej Arábii. Keď je strom poškodený, tak plačom Myrhy vznikajú slzy ľútosti – z jej živice, z ktorej sa získava jej dar esenciálny olej, ktorý sa dodnes využíva na pomazanie pri narodení, úmrtí a korunovácii.


Top použitie:

·     vrásky a mladistvý vzhľad pokožky

·     zdravie ďasien

·     podpora štítnej žľazy

·     úzkosť a depresia

·     hlieny a bronchitída

·     ekzémy a infekcie kože

·     pleseň na nechtoch


Ďaľšie využitia Myrrh: rakoviny, poranená koža, preťaženie, krvácanie ďasien, hepatitída, cirhóza pečene, úplavica, svrab, popraskaná koža, strie


Zmes na podporu dýchania: Myrrh, Eucalyptus, Cardamom – inhalujte z dlaní/difuzér/vreckovka.


Emocionálne témy na riešenie : ĽÚTOSŤ – PRIJATIE – BOŽSKÁ ŽENSKOSŤ


Od počiatkov človečenstva, každý robí chyby a mylné úsudky a ľutuje niektoré rozhodnutia. Existencia Myrhy nám pripomína, že je to súčasťou žitia nášho života na plno. Zvedomuje nám, že sme ľudia a že to je v poriadku. Keď máme výčitky svedomia, ktoré nás zaťažujú, dodáva nám útechu. Zakúste jej upokojujúci vplyv v časoch emočného preťaženia. Prijmite jej útechu v časoch straty a žiaľu pri strate najbližších.


Jej dar je OBNOVA

 

Afirmácia: „Moje vnútorné vedenie je mojou silou.“


 

 GALBANUM (olej objavovania a očisty duše)


Rastie v pohoriach Iránu a Iraku. Je to bylina posiata žltými kvietkami a patrí do rodiny mrkvovitých. Esenciálny olej sa vyrába zo semiačok parnou destiláciou. Je známy pre svoju akoby hráškovú bylinnú vôňu. Používa sa na liečenie a magické ceremoniály už tisícky rokov. Zmieňujú sa o ňom Egypťania i Hippokrates.


Galbanum ťa privedie do tvojej pravdivej hĺbky. Je otázka, či tam chceš ísť. Pomáha ti pochopiť svoju minulosť a vybudovať si vedomé prepojenie, ktoré vzniká medzi činmi a rozhodnutiami a prijatie zodpovednosti za výsledky. Zmierňuje naše tendencie hrubo sa odsudzovať, alebo iných ak sa veci vyvíjajú zle. Rozpúšťa predsudky v oblasti sexu a tajných spolkov. Umožňuje vznik intímnych prepojení premenou strachu a frigidity z minulých traumatických zážitkov.


Top použitie:

·     epilepsia

·     poškodené nervy

·     slabá cirkulácia

·     nervové tiky

·     poranenia na koži

·     spazmatické dýchanie


Ďaľšie využitia: akné, jazvy po akné, strata apetítu, kašeľ, depresia, hnačka, plynnatosť, regulácia hormónov, zlé trávenie, črevné kŕče, vredy, trauma


Protistresový kúpeľ: do epsonovej soli s jogurtom pridajte Galbanum a Lavender maximálne spolu 8 kvapiek na plnú vaňu.


Emocionálne témy na riešenie: REALITA – NEDOKONALOSŤ - PÔROD


Rozpúšťa potrebu mať stále pravdu, vyzerať dokonalo a snažiť sa o perfekcionizmus, odhaľovaním, čo ťa viedlo vytvoriť si okolo seba práve takúto ochranu. Ak si ochotný priznať si chyby, ktoré si urobil, si pripravený na Galbanum. Jeho odkazom je, aby si sa neodsudzoval za chyby, alebo pochopil že všetko čo sme zažili nás posilní do budúcnosti. Ťažká minulosť vedie k hlbšiemu pochopeniu života.


Jeho dar je OBJAVOVANIE A ODKRÝVANIE.


Afirmácia: „ Som dokonalá vo svojej nedokonalosti.“


CISTUS (olej duchovnej transformácie a očisty srdca)


Tento krík rastie v Stredomorí a nazýva sa tiež „skalná ruža“. V Andalúzii ho volajú „Kristove slzy“, lebo 5 lístkov kvietka má na sebe krvavočervenú slzu a obkľučujú žltý žiarivý stred. Liečivé účinky objavili pastieri, keď sa ich poranenie vyliečilo rýchlejšie, keď mali ranu zakrytú lístkami. Je liečiteľom na úrovni tela, mysle aj ducha. Tento krík sa rozmnožuje v špecifických podmienkach, buď keď je pod zemou veľa semiačok, alebo keď zhoria, prasknú a vytvoria tak živnú pôdu pre rast novej rastliny.


Cistus prichádza do vášho života, keď sa dostanete za požiar svojej minulosti a ste pripravení poňať novú dávku oslobodenia vo svojom novom ja, či bol váš život ťažký, plný tráum, alebo ste boli citovo chladný a prenasledovaný bolesťou minulosti. Je kolískou pre srdce, prináša plamene nádeje na novú radosť a lásku v živote.


Top použitie:

·     proti bolesti (spojte s podkladovým tukom a natrite na miesto bolesti)

·     herbicíd

·     úzkosť

·     bolesť brušnej dutiny

·     poranenia


Ďaľšie použitie: protivráskové, hemoroidy, infekcie, očista, ochorenia kože


Pozdvihni svojho ducha: Cistus, Bergamot a Wild Orange do difuzéra.


Emocionálne témy na riešenie: VNÚTORNÝ PLAMEŇ – PREPOJENIE - POHYB


Prináša duchovnú transformáciu, zdvíha vibráciu a vy si uvedomíte zlepšovanie vašich 5 zmyslov. Meditujte s Cistusom ak potrebujete prijať potlačené spomienky, či spomienky minulých životov pre hlbšie poučenie a vašu vlastnú evolúciu. Cistus vám dodá odvahu na prebudenie darov, schopností a mágie, ktoré potrebujete na pomoc a službu pre ľudstvo v ťažkých časoch. 


Jej dar je ŽIARIVÉ SVETLO.


Afirmácia: „ Dnes začínam nanovo.“


HYSSOP (olej duchovnej prípravy a ochrany)


Hyssop alebo Yzop pochádza z hebrejského slova ezob, čo znamená posvätná bylina. Tento ker patrí do rodiny mätovitých a nachádza sa v južnej Európe, Strednom východe a okolo Kaspického mora. Zmienka o ňom je niekoľkokrát v Starom zákone a považuje sa za bylinu, ktorá sa používa najdlhšie na liečenie ľudí. V lete je obsypaný ružovými, modrými a niekedy bielymi kvietkami. Esenciálny olej sa získava z listov a púčikov.


Ponúka nám unikátnu kombináciu obrannej očisty a posilneného odporu. Tradične sa využíval na ochranu ľudí a budov pred negatívnymi energiami. Využili ho na očistu Šalamúnovho chrámu a počas Pesahu, sa kreslil na dvere domov, aby diabol a anjel smrti mohli prejsť cez ľudské príbytky. Využite ochranné účinky pridaním pár kvapiek Yzopu do vody na vytieranie podlahy pre očistu. Využite ho v prípade aby ste uvoľnili oslabenie z viny, alebo akéhokoľvek zhrešenia vyžadujúceho si trest. V časoch keď sa ľudstvo prebúdza a začína si byt vedomé svojho neblahého vplyvu na planétu, využite Yzop pre energetickú podporu úsilia na očistu planéty od kyslých dažďov, rádioaktivity a kontaminácie pôdy.


Top použitie:

·     prechladnutie

·     podpora dýchacieho systému

·     zápaly

·     popáleniny

·     ekzémy a psoriáza

·     zápal močového mechúra

·     herpes


Ďaľšie použitie: astma, rakoviny, rany, diabetes, oxidačný stres buniek, psoriáza, zachrípnutý hlas, omrzliny


Relaxačný kúpeľ: Frankincense, Lavender, Hyssop vmiešajte do jogurtu s medom (max. 8 kvapiek spolu na plnú vaňu).


Emocionálne témy na riešenie: VYHÁŇANIE – ODPOR -FIALOVÝ PLAMEŇ


Je vynikajúci spoločník v časoch, keď zo seba odovzdávate priveľa a potrebujete zjednodušiť prístup a nároky na svoj život. Dodáva vám priestor na spomalenie a nájdenie si času na odpočinok a seba. Vyžaduje od vás, aby ste sa upokojili, zastavili a prepojili s jednoduchými potešeniami, ktoré nakŕmia vašu dušu, či je to spievanie, maľovanie, tanec, varenie, či blúdenie v prírode. Jeho upokojujúca podstata je ako stvorená na prácu s korunnou čakrou

Jeho dar je UVOĽNENIE


Afirmácia: „ Vyháňam zo svojho života všetky zlé vplyvy a zmätok, ktorý spôsobujú.“


COMMON MYRTLE (olej pokroku)


Myrta rastie v Severnej Afrike a Iráne, ale nájdete ju aj v Stredomorí. Je to malý vždy zelený ker, ktorý má lesklé tmavo zelené listy, biele chocholaté kvietky a čierne plody. Vraví sa, že ho našli v rajskej záhrade, ich hodnota bola vysoká od pradávna tak do jedla ako na prevoňanie a práve z listov sa získava esenciálny olej.


Mýty hovoria, že Afrodita požehnala Myrtový ker, potom ako v ňom našla útočisko hneď po narodení. Odvtedy bola Myrta prepojená s mladosťou, krásou a hravým zvádzaním. Pri festivale Afrodity na oslavu príchodu jari bola Myrta využívaná ako posvätná bylina. Pridávala sa aj do vody pre nevesty v ich svadobný deň, hovorili mu anjelská voda, nie len aby mali krásnu pleť, ale aj anjelskú vôňu. Manželstvom, prvou menštruáciou sa dejú zmeny vo svete žien, Myrta dodáva mladým devám súcit a trpezlivosť.


Top použitia:

·     bronchitída

·     prechladnutie

·     zapálené dutiny

·     infekcie vylučovacieho systému

·     vši

·     psoriáza

·     črevné kŕče


Ďaľšie využitie: akné, zápaly dýchacieho systému, chronická únava, kašeľ, vredy, cystitída, vyčerpanie, ťažké nohy, hemoroidy, nespavosť, laryngitída, pohryznutia roztočmi, parazity, ochorenia kože, vyrážky


Podpora pamäte: difúzujte Common Myrtle, Peppermint a Rosemary


Emocionálne témy na riešenie: ZVÁDZANIE – MORÁLKA – OCENENIE


Je rastlinou lásky, oblečte sa do vône Myrty pravidelne, aby ste si v živote oživovali lásku a romantiku. Myrta odháňa všetko, čo by mohlo narušiť dlhotrvajúcu lásku. Keď ste bez vzťahu, natrite si Myrtu do vlasov, keď si meditujete na tému prilákania lásky, či idete na rande. Využívala sa na podporu plodnosti, ale aj predchádzať tehotenstvu pri prvom milostnom akte, pri napĺňaní manželstva, teda využívala sa na otehotnenie v tom správnom čase.


Prijmite krásu Myrty v ťažkých dňoch vášho života. Ak sa cítite zaseknutá vo vnímaní určitých ľudí, alebo udalostí stále rovnako, prijmite predstavu Myrty, ktorá vám odhalí pravdu kde kráčate a čo je pre vás najlepšie, aby ste spravili. Keď ste zaseknutí a stagnujúci, prizvite si na pomoc Myrtu a podporte krásu vo vašom živote. Priťahuje nové vzťahy, nové postoje ku vám samotným a odkrýva nové možnosti. Pre toto a jej prepojenie s mladosťou a cyklami v živote ponorte sa do sily v tvorení pokoja počas Novu.


Jej dar je KRÁSA


Afrimácia: „ Napĺňam svoj deň láskou.“

Cookies

Vyberte si, ktoré súbory cookies môžeme spracovávať. Súhlas udelujete na 6 mesiacov. Prečítajte si viac o súboroch cookies.

Nevyhnutné

Tieto cookies nie sú voliteľné, sú nevyhnutné pre fungovanie webu.

Analytika

Tieto cookies slúžia na zlepšenie použiteľnosti našej webstránky.

Funkcionality

Tieto cookies používame pri niektorých funkcionalitách, ak ich zamietnete, tieto funkcionality nebudú funkčné.

Marketing

Zdieľaním marketingových dát Vám vieme odporúčiť produkt presne pre Vás.