Kakaovo-mätová zmrzka s višňami, ktorá sa neroztopí

Pečiete často a dochádzajú vám nápady? Prinášame vám recept na netradičnú sladkú pochúťku. Je jednoduchá, rýchla a chuťovo vyladená. A keď ju skúsite, nezabudnite sa pochváliť svojimi fotkami.

Budeme potrebovať:


Kornútky so širokým dnom (kupujeme v Kauflande)


Na cesto:


4 vajíčka


6 kopcovitých polievkových lyžíc kokosového cukru


6 kopcovitých lyžíc polohrubej múky


1dl oleja


1 PL kakaa


1 bezfosfátový prášok do pečiva


4 kvapky esenciálneho oleja doTERRA Peppermint


Ako nakupovať esenciálne oleje s 25% zľavou? Čítajte TU


Do cesta:


Višne – môžu byť čerstvé, zavárané, namočené v rume, višne v sirupe….


 


Príprava cesta:


1. Vaječné žĺtka oddelíme od bielkov a spolu s cukrom ich vyšľaháme do peny


2. Postupne po častiach za stáleho miešania pridávame 1dl oleja


3. Primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom


4. Zľahka vmiešame sneh z bielkov


Vymiešané cesto nalievame do kornútkov naskôr do polovice, pridáme višne a dolejeme cesto cca 1 cm pod horný okraj.


Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 20 minút. Ak si chcete byť istý, že je cesto prepečené, vyberte jeden kornútok a rozrežte ho pozdĺžne.


Ak sa vám recept páčil, vyskúšajte aj náš super recept na čokoládovú penu

Cookies

Vyberte si, ktoré súbory cookies môžeme spracovávať. Súhlas udelujete na 6 mesiacov. Prečítajte si viac o súboroch cookies.

Nevyhnutné

Tieto cookies nie sú voliteľné, sú nevyhnutné pre fungovanie webu.

Analytika

Tieto cookies slúžia na zlepšenie použiteľnosti našej webstránky.

Funkcionality

Tieto cookies používame pri niektorých funkcionalitách, ak ich zamietnete, tieto funkcionality nebudú funkčné.

Marketing

Zdieľaním marketingových dát Vám vieme odporúčiť produkt presne pre Vás.