Kakaovo-mätová zmrzka s višňami, ktorá sa neroztopí
08.03.2021, 15:34
Budeme potrebovať:
Kornútky so širokým dnom (kupujeme v Kauflande)
Na cesto:
4 vajíčka
6 kopcovitých polievkových lyžíc kokosového cukru
6 kopcovitých lyžíc polohrubej múky
1dl oleja
1 PL kakaa
1 bezfosfátový prášok do pečiva
4 kvapky esenciálneho oleja doTERRA Peppermint
Ako nakupovať esenciálne oleje s 25% zľavou? Čítajte TU
Do cesta:
Višne – môžu byť čerstvé, zavárané, namočené v rume, višne v sirupe….
Príprava cesta:
1. Vaječné žĺtka oddelíme od bielkov a spolu s cukrom ich vyšľaháme do peny
2. Postupne po častiach za stáleho miešania pridávame 1dl oleja
3. Primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom
4. Zľahka vmiešame sneh z bielkov
Vymiešané cesto nalievame do kornútkov naskôr do polovice, pridáme višne a dolejeme cesto cca 1 cm pod horný okraj.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 20 minút. Ak si chcete byť istý, že je cesto prepečené, vyberte jeden kornútok a rozrežte ho pozdĺžne.
Ak sa vám recept páčil, vyskúšajte aj náš super recept na čokoládovú penu