Bazalkovo-mätový sorbet
28.06.2021, 12:01
Leto bez zmrzky 🍧? V žiadnom prípade, ani ak ste celiatik, alebo máte laktózovú intoleranciu. Náš receptík na bazalkovo-mätový sorbet musíte vyskúšať.
Na sorbet potrebujeme:
375 ml vody
170 g cukru
140 ml limetkovej šťavy
3 kvapky esenciálneho oleja Basil
2 PL na hrubo nasekaných mätových listov
Ako nakupovať esenciálne oleje s 25% zľavou? Čítajte TU
Poleva na ovocie:
1 čl naseknaých mätových lístkov a 1 PL cukru rozmiešaného v 2 PL limetkovej šťavy
Postup:
Do hrnčeka nalejeme vodu a cukor a necháme za stáleho miešania zovrieť. Znížime teplotu a mierne varíme ešte 5 minút.
Odstavíme a necháme vychladnúť. Primiešame limetkovú šťavu, esenciálny olej Basil a nahrubo nasekané lístky mäty.
Zmes nalejeme do misky a dáme zmraziť. Po pár hodinách znovu premixujeme a dáme opäť zmraziť.
Ovocie podľa vlastnej voľby premiešame v poleve a dáme do chladničky vychladiť. Ovocím ozdobíme sorbet a vychutnávame.
Ak sa vám náš receptík páčil, vyskúšajte aj náš recept na kakaovo-mätovú zmrzku alebo liečivý vývar.