Bazalkovo-mätový sorbet

Osviežujúci letný recept.

Leto bez zmrzky 🍧? V žiadnom prípade, ani ak ste celiatik, alebo máte laktózovú intoleranciu. Náš receptík na bazalkovo-mätový sorbet musíte vyskúšať.


Na sorbet potrebujeme:

375 ml vody

170 g cukru

140 ml limetkovej šťavy

3 kvapky esenciálneho oleja Basil

2 PL na hrubo nasekaných mätových listov


Ako nakupovať esenciálne oleje s 25% zľavou? Čítajte TU


Poleva na ovocie:

1 čl naseknaých mätových lístkov a 1 PL cukru rozmiešaného v 2 PL limetkovej šťavy 


Postup:

Do hrnčeka nalejeme vodu a cukor a necháme za stáleho miešania zovrieť. Znížime teplotu a mierne varíme ešte 5 minút. 

Odstavíme a necháme vychladnúť. Primiešame limetkovú šťavu, esenciálny olej Basil a nahrubo nasekané lístky mäty. 


Zmes nalejeme do misky a dáme zmraziť. Po pár hodinách znovu premixujeme a dáme opäť zmraziť. 


Ovocie podľa vlastnej voľby premiešame v poleve a dáme do chladničky vychladiť. Ovocím ozdobíme sorbet a vychutnávame.



Ak sa vám náš receptík páčil, vyskúšajte aj náš recept na kakaovo-mätovú zmrzku alebo liečivý vývar.



Cookies

Vyberte si, ktoré súbory cookies môžeme spracovávať. Súhlas udelujete na 6 mesiacov. Prečítajte si viac o súboroch cookies.

Nevyhnutné

Tieto cookies nie sú voliteľné, sú nevyhnutné pre fungovanie webu.

Analytika

Tieto cookies slúžia na zlepšenie použiteľnosti našej webstránky.

Funkcionality

Tieto cookies používame pri niektorých funkcionalitách, ak ich zamietnete, tieto funkcionality nebudú funkčné.

Marketing

Zdieľaním marketingových dát Vám vieme odporúčiť produkt presne pre Vás.